Theo Driessen - APK
APK

Voor de APK van uw auto bent u bij Autobedrijf Theo Driessen aan het juiste adres. Het bedrijf draagt zorg voor de keuring en de juiste afhandeling. Autobedrijf Theo Driessen is een RDW–erkend raparateur. De RDW is een orgaan van de Nederlandse overheid, dat toeziet op de juiste uitvoering van de APK. Dit gebeurt steekproefsgewijs.

 

Verplichte keuring

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring. De APK is in Nederland ingevoerd in 1994. Iedere personenauto of lichte bedrijfsauto met een toegestane maximum massa tot 3.500 kg, dient jaarlijks of om de twee jaar te worden gekeurd.

Afhankelijk van het voertuig, de datum dat deze voor het eerst op de weg is toegelaten, én het soort brandstof, moet dat vanaf het derde of vierde levensjaar. Na deze eerste keuring vindt de eerstvolgende keuring plaats na één of twee jaar.

Zware bedrijfsauto’s, aanhangwagens en sommige speciale voertuigen moeten elk jaar worden gekeurd vanaf het moment dat ze nieuw op de weg worden toegelaten.

 

Onderhoud belangrijk

De RDW waarschuwt, dat de APK een momentopname is en geen garantie geeft dat uw voertuig de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden en dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Regelmatige controle en onderhoud van uw voertuig blijven dus belangrijk.
Wilt u tijdig per e–mail herinnerd worden aan de APK-keuring van uw auto? Klik dan op MijnAutobedrijf.nl. Inschrijven is gratis. Op tijd uw auto APK laten keuren kan u een boete besparen.

 

Filmpje

Een leuk filmpje over APK met alle mogelijke informatie is te zien op: Filmpje

Natuurlijk kunt u voor al uw vragen ook terecht bij Autobedrijf Theo Driessen in Druten.